Skip to content

Kalandjaink

Férfi Világkupa futamok

Január 28-29-én -30 év után újra – férfi Világkupa futamokat rendezett Cortina! Igazi „cortinás” körülmények, szikrázó napsütés és tökéletes hóminőség fogadta a sísport nagyjait.

2023. januári sítúra tábor

A pàlyàkon, és a pàlyàn kívül is elkezdődött az oktatás!Egy jól sikerült sítúra táboron vagyunk túl, ahol volt jó havunk, és lelkes, kitartó érdeklődők.

Túrasível Noé bárkája nyomában

Május közepe volt, amikor a hírekre hagyatkozva stabil, jó időre számíthattunk az Ararát hegy térségében. Sátor, hálózsák, főzőcucc és túrasífelszerelés. Csupán ennyi dolgot kellett feladni a repülőre és néhány óra repülés után – Isztambult érintve – elértünk Agri korszerű repülőterére.

Szezonzáró sítúra a Glockneren

Már április első napjaiban jártunk és szezonzáró sítúránk végett parkoltunk le a Grossglockner lábánál lévő Lucknerhaus parkolójában…

Mustagh Ata – sível 7500 méter fölött

Aki évente hónapokat tölt a korszerű felvonókkal felszerelt sípályákon, és titokban lesi a pályán kívül magasodó érintetlen lejtőket, az tudja, milyen érzés vágyódni a felhők közé zárt érintetlenség meghódítására.

Túrasível a Dolomitokban

Van egy hely, amit „óramutatónak” hívunk. Egy hegygerinc, melyből úgy mered felfelé egy sziklatű, mint az óramutató 12 óránál. A Dolomitokban járunk. Februári napsütésben tologatjuk túrasínket felfelé, csak a fenyőfák kísérnek bennünket.

Túrasível a Gran Paradison – Az olasz négyezres

Április első hetében járunk, a Dolomitok déli sípályái már fellatyakosodtak, és egymás után zárják be őket. Újabb célunk a Gran Paradiso 4000 méter magas tömbje azonban még porhavas lejtőkkel hívogat.

Sízés a lávafolyamon – Etna túra

Március vége volt, s már két nap óta nem maradt ki az esti hírekből, hogy milyen intenzív havazás van Szicíliában. Utakat zártak le, előttünk viszont egy lehetőség nyílt meg, hogy megsízzük két kitörés között az Etnát (3369 m).